Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростна кутия алфа 33 (доста модели)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скоростна кутия алфа 33 (доста модели)

Някой има ли инфо защо "хърка" 2 на алфите????
    1. Като начало смених пружинният щифт на изходящата ос от скоростната кутия свързващ лоста и това помогма донякъде но.....
    2. Премахнах (доколкото е възможно) луфта м/у скоростния лост и вилката към кутията но .... проблема остава.

Та питам някои да е сменял синхронизатори на предавките и да видял ефекта?????????
    Или да знае друго решение на проблема?

четох в ит.статия, че този проблем се решава чак в последните модели на 145/146 с по-дебели пулове. не съм сигурен сигурен в точния превод, италианския ми е хоби.
    в друга руска статия пишеше, че ако се правиш на състезател с бързо превключване, бързо стигаш до този проблем.
    аз съм свикнал и превключвам без хъркане, но като кара друг, 2-ра и по-рядко 1-ва се обаждат на всяко превключване. След това, макар че съм свикнал и на мен ми хъркат, но след ден пак замлъкват. като че ли нещо вътре се размества и намества

Comment

Литература за скоростната кутия за 4х4 и заден диференциал

Някои да има литература и чертежи на скотостна кутия и заден диференциал Алфа 33 4х4

Comment

Re: Скоростна кутия алфа 33 (доста модели)

Първоначално публикувано от JINXY
        Някой има ли инфо защо "хърка" 2 на алфите????
        1. Като начало смених пружинният щифт на изходящата ос от скоростната кутия свързващ лоста и това помогма донякъде но.....
        2. Премахнах (доколкото е възможно) луфта м/у скоростния лост и вилката към кутията но .... проблема остава.

Та питам някои да е сменял синхронизатори на предавките и да видял ефекта?????????
        Или да знае друго решение на проблема?
        това явление се наблюдава при почти всички 33-ки
        баща ми има 33-ка и положението е същото!!!
        според мен това не е болка за умиране и Angel е прав затова, че като и свикнеш ще почнеш да си ги вкарваш добре без да ти хърка
        ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
        ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Скоростна кутия АЛФА 33

Ами аз одавна съм свикнал, защото тази 33 я карам вече 3 години, а преди нея 2 години имах друга 1.5 4 карборатора- и тя хъркаше, а преди нея баща ми караше Жулиета 1.8 4 карборатора - и тя хъркаше. Та аз опит с Алфите, мисля че имам, но проблема ме дразни. Разглобявал съм почти всичко по 33 без скоростната кутия и затова там нямам опит.......

Comment

абе тва 2ра си е характерен проблем за по-старите модели на алфа. на много места пише че е от бързо износващи се синхронизатори а аз съм отварял на алфета скоростите и в интерес на истината точно на 2ра синхр. беше най-зле
            '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
            '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

А 1 и 3 не хъркат ли?

п.с. Всичко е въпрос на свикване при мен не хъркат!
              Live a guidare la mia bella macchina,guidare per vivere e sentire il battito del mio CUORE SPORTIVO 145 1.9 JTD с джанти от Милано и новия цвят BLACK DAITONA FERRARI EX.bella 33Imola''156 2.4JTD''GTV

Comment

а някои може ли да каже това ще се махне ли ако си сменя синхроните заштото и при мен е така и много яко ме дразни
                155 2.0 traktor

Comment

При моята няма никакав проблем но карах една друга 1.7 4 карбуратора и на нея хъркаше от време на време. Пробваи да я караш с двойно амбриране като превключваш от 1 на 2-ра и като сваляш от 3-та на 2-ра с двойно амбриране и междинна газ ако така не ти хърка мисля че проблема ще е в синхронизаторите.
                  Fiat Punto 1.9 JTD
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak
                    При моята няма никакав проблем но карах една друга 1.7 4 карбуратора и на нея хъркаше от време на време. Пробваи да я караш с двойно амбриране като превключваш от 1 на 2-ра и като сваляш от 3-та на 2-ра с двойно амбриране и междинна газ ако така не ти хърка мисля че проблема ще е в синхронизаторите.
                    с двоино амбриране и междинна газ проблема изчезва на 100 %
                    това съм го пробвал много пъти и го казвам от опит, даже докато карах на баща ми 33-ката винаги така превключвах.
                    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Пробвали ли сте с добавка за маслото на скоростите?

При повечето коли, за съжаление не сме слагали на Алфа има добър ефект.

Comment

Какви добавки ...

Какви добавки сте ползвали с успех? Препоръчайте нещо по-сигурно

Comment

а така

имам скоростна кутия с кардан ,кутията е в перфектно състояние ако имаш интерес ми пиши

Comment

Working...
                          X